Det nye Cuba?

On 20 oktober, 2015 by admin

Når man tænker på Cuba som land, så er det første man tænker på måske rom og cubakrisen, hvilket heller ikke er helt forkert. Det er et særligt land og et land som især har oplevet hvordan kommunismen har taget sig indtog. Siden landet kom under kommunistisk styre har det været et utroligt lukket land, hvor det under Fidel Castro har været nærmest total omskåret fra omverden.
Cuba gjorde sig især speciel kendt under den såkaldte Cubakrise, hvor USA ledet af John F Kennedy stod over for en af de største politiske kriser nogensinde og det man mener der har været det tætteste vi nogensinde har været på 3. verdenskrig da Rusland med opsætningen af misiler med mulighed for at ramme USA gik over grænsen for hvad USA ledet af Kennedy fandt acceptabelt. Det første til et politisk spil og en magtkamp i Svinebugten hvor vi var uhyggelig tæt på en krig der kunne have endt med en atomkrig og en mere eller mindre total ødelæggelse af den verden vi kender i dag.

Nu er der dog kommet helt nye takter på Cuba og de har endeligt indgået et diplomatisk samarbejde med USA og er endda i gang med at åbne en officiel ambassade. Et stort skridt og noget som historisk set vil præge dette år som en af de største politiske begivenheder nogensinde. Det er en stor udvikling og det er fremragende at se hvordan levn fra Den Kolde Krig ophører med at findes og håber på at dette udvikler sig til nogle af de andre stadigvæk kommunistisk isolerede lande i verden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.