Hvad der gør Den Kolde Krig spændende

On 26 september, 2015 by admin

For mange, især dem der ikke er vokset op med det, så er Den Kolde Krig blot et politisk spil imellem østen og vesten, hvor det væltede med tomme trusler og verden var på kanten af krig uden nogensinde at komme til det.

Jeg vil dog mene at Den Kolde Krig er meget mere end det. Den Kolde Krig symboliserer nogle af de vigtigste udviklinger inden for politik og teknologisk udvikling vi har gennemgået i løbet af menneskealderen. Selvom krig sjældent er godt, så lærer menneskeheden dog en masse uvurderlige ting af krig, hvilket vi i den grad også så under Den Kolde Krig.
I løbet af 2. verdenskrig så vi en masse teknologisk udvikling hvor især ting som bil –og flyindustrien oplevede en markant udvikling. Dette fortsatte i den grad under Den Kolde Krig, hvor den store kamp om rummet gjorde at vores flyindustri udviklede sig markant.

Det er ting som dette der gør at jeg mener at Den Kolde Krig er spændende. Mange tænker kun på krig som død og ødelæggelse og glemmer ofte at krig og andre politiske stridigheder kan være medgørende til forbedringer, så der ikke kun er negative ting krig medfører i visse situationer.

Udover hvad Den Kolde Krig førte med sig af teknologisk udvikling, så er det også spændende hvad der skete i forhold til de politiske situationer og hvad det gjorde for samfundet. Det senmoderne samfund som vi kender det i dag er præget meget af de forskellige krige i løbet af det 20. århundrede og vores verden havde nok set meget anderledes ud hvis det ikke var for de forskellige krig og politiske situationer vi oplevede i det 20. århundrede. Det har været grundlæggende for mange af de politiske ideologier som vi har i dag samt mange af de love vi benytter os af.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.