Lidt mere om mig og Den Kolde Krig

On 13 november, 2015 by admin

Nu har jeg fået skrevet en del indlæg om Den Kolde Krig og lidt om de forskellige emner omhandlende Den Kolde Krig lige fra overvågningen under Den Kolde Krig og hvordan det kan føres frem til den overvågning vi oplever nu, hvor forskellige regeringer og instanser verden over flittigt overvåger os døgnet rundt uden at vi egentlig kan gøre noget ved det da. Jeg har også været lidt inde over rumkapløbet og den teknologiske udvikling der har fundet sted som følge af Den Kolde Krig i løbet af det 20. århundrede og hvor vigtig det har været for vores verdenssamfund at gennemgå denne teknologiske udvikling og hvordan vi faktisk er kommet rigtig lang teknologisk grundet det politiske spil der fandt sted under Den Kolde Krig.

Jeg har tidligere skrevet lidt om hvorfor jeg interesserer mig så meget som jeg gør for Den Kolde Krig og andre krige, men jeg har aldrig skrevet hvordan interessen er opstået og hvad jeg ellers gør udover at skrive om Den Kolde Krig.

Interessen kommer helt tilbage fra dengang jeg var barn. Jeg er født i midten af 70erne og oplevede selv hvordan verden udviklede sig i årene efter vi første gang satte ben på månen, men også endnu vigtigere, så levede jeg selv i et Europa der var delt som følge af Den Kolde Krig og kunne igennem tv og radio, samt hvad de voksne snakkede om opleve gnidningerne mellem østen og vesten. Da jeg voksede op var de fleste af mine venner interesserede i fodbold, hvilket jeg også var. Jeg var dog også helt vild med krig og astronomi, en cocktail der nærmest lagde op til at jeg skulle blive interesseret i Den Kolde Krig.

Interessen blev især stod under historietimerne i folkeskolen hvilket især blev eskaleret af murens fald, hvor det pludseligt var endnu mere relevant. På gymnasiet havde jeg historie på højt niveau og det var primært det fag samt engelsk og samfundsfag at jeg hev de helt gode karakterer hjem i. Efter gymnasiet begyndte jeg at læse statskundskab hvor jeg også fik en god portion politik ind hvor en stor del af de også omhandlede Den Kolde Krig. Jeg havde egentlig tænkt at læse historie, men politik har også altid interesseret mig og jobmulighederne var bedre dengang for en med en uddannelse inden for statskundskab som gav mig flere muligheder.

Jeg bruger dog min store interesse i Den Kolde Krig til en række forskellige formål. Jeg har en deltidsstilling på det lokale museum hvor jeg holder foredrag om Den Kolde Krig, hvilket jeg også har benyttet et par gange på skoler i området hvor jeg er blevet indkaldt grundet min interesse fra museet, hvilket også er en af grundende til at jeg har startet siden her. Jeg finder det berigende at kunne dele ud af min viden og opsætte nogle problemstillinger for folk og drage paralleller til den verden vi har nu og hvordan den var tilbage i det 20. århundrede og under Den Kolde Krig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.